به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجتالاسلام اصغر جلالی امروز در خطبه های نماز جمعه شهرستان چهاربرج که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، اظهار داشت: دین و دنیا و آخرت سه مؤلّفه مهمّ در زندگی بشریّت هستند که هر سه مکمّل یکدیگر میباشند و اگر این سه مؤلّفه اصلاح شوند تمامی مشکلات حل خواهند شد.
وی ادامه داد: در این دنیا بازنده کسی است که آخرت خود را ببازد و پیروز کسی است که به فکر آخرت باشد و آخرت خود را بسازد.
امام جمعه چهاربرج در ادامه به سالروز شهادت حضرت امالبنین اشاره کرد و افزود: حضرت ام البنین (سلام الله علیها) شخصیتی برجسته داشت، شخصی بود که حضرت ابالفضل العبّاس و سه برادر دیگرشان را تربیت کرد.
وی خاطرنشان کرد: حضرت ام البنین شخصی باوفا بود و خود را کنیزه حسنین علیهماالسلام می دانست و تنها آرزویش این بود که فرزندانش در مکتب حضرت علی و حسنین (علیهم السلام) تربیت شوند.
حجت الاسلام جلالی افزود: در صدر اسلام شخصیتی مثل خانم ام البنین بود که توانست با تربیت قهرمانانی همچون حضرت عباس (علیه السلام) الگوی امروز مادران ما در امر تربیت شود و با الگوگیری از اشخاصی چون حضرت زهرا و حضرت ام البنین بود که مادران ایران زمین در زمان جنگ تحمیلی تاریخ ساز و حماسه ساز شدند و فرزندان و همسران خود را به عشق شهادت به جنگ با رژیم بعثی عراق اعزام کردند.
وی با تحلیل حوادث اخیر سوریه، ابراز کرد: تحولات سریع و شگفتانگیز سوریه درسها و عبرتهای زیادی را در خود نهفته دارد که این تحولات از ابعاد مختلف قابل بررسی و کندوکاو است و برای تحلیل و تبیین این حوادث، داشتن یک چهارچوب تحلیلی ضروری است تا با آن چارچوب به چشمانداز درستی از حوادث گذشته و آینده نگریست.
امام جمعه چهاربرج گفت: هدف تحریرالشام و اربابان آنها ازحمله به سوریه، انتقامگیری از طوفان الاقصی و خروج رژیم از حالت دفاعی به هجومی و ضربه زدن به عقبه جبهه مقاومت و مسیر مهم لجستیکی آن یعنی سوریه بود و هیئت تحریر الشام، انصار التوحید، جیش العزه و جیش الأحرار، الحزب الإسلامی الترکستانی، جماعة الأوزبک و الأنصار، فیلق الشام و الجبهه الشامیه، گروه سلطان سلیمان شاه (العمشات) و فرقة الحمزه (الحمزات) در این عملیات مشارکت داشتند.
وی با بیان اینکه شواهد امر نشان میدهد گروههای تروریستی شرکتکننده در عملیات ردع العدوان، حداقل از سه ماه قبل آموزشهای نوین نظامی مثل پهپادی و جنگ الکترونیکی را دیده و به تجهیزاتی جدید مجهز شدهاند، بیان کرد: در واقع دو مزیت نظامی گروههای مسلحین عبارت بود از بهرهمندی از خدمات ماهواره استارلینک برای اختلال در ارتباطات رادیویی و برخورداری از پهپادهای پیشرفته که توسط نیروهای اوکراین ارسال و آموزش داده بودند.
حجتالاسلام جلالی با اشاره به اینکه ماهیت نیروهای تروریستی همان ماهیت خبیث داعش و النصره است، اما این گروهها با توجه به واکنشهای منفی جهانی و منطقهای به جنایاتشان در دوره قبل، تلاش میکنند با اقدامات ظاهری وجههٔ اجتماعی خود را ترمیم کنند، افزود: پرهیز از خشونت، مهربانی با زنان و کودکان، پذیرش تکثرهای دینی و قومی، عدم مواجهه خشن با سایر ادیان و مذاهب، ارسال پیام همکاری به سایر دولتها، ادعای احترام به اماکن مذهبی ادیان و مذاهب از این قبیل است.
وی ادامه داد: آبشخور فکری این گروهها بهخاطر سابقه تفکر سلفی و اخوانی، نوعاً به ترکیه و قطر برمیگردد و بهخاطر پیشینه اختلافات جدی با عربستان و امارات و مصر، خصومت دیرینه دارند و لذا این سه کشور از این تحولات ناراحت و نگران هستند.
امام جمعه چهاربرج با اشاره به اینکه سوریه به رهبری حافظ اسد در دوران جنگ تحمیلی تنها کشور عربی بود که از ایران حمایت و پشتیبانی کرد، گفت: پس از حافظ اسد، بشار اسد نیز به توصیه پدر، همین مسیر را ادامه داد و در طول این ۲۵ سال حکومت حتی تا آخرین روزهای حکومتش در کنار مقاومت بود و در ۱۶ ماه گذشته پس از طوفان الاقصی از هرگونه حمایتی دریغ نکرد و حتی در سه ماه اخیر علیرغم همه مشکلات مالی از دهها هزار شیعه آواره لبنانی پذیرایی کرد و مسیر را برای کمک به فلسطین و لبنان باز گذاشت.
وی ادامه داد: بشار اسد در طول چند ماه اخیر بر اثر فشار فزاینده ناشی از آثار و تبعات اقتصادی و اجتماعیِ جنگ هشتساله با تکفیریها و تحریمهای فلجکننده غرب و ساختار ناهمراه ارتش و بدنه نظامی و نیز وجود مشکلات سیاسی و اجتماعی که ناشی از نظام بسته تکحزبی حاکم بود، دل به وعدههای عربستان و امارات از یک سو و ترکیه و قطر از سوی دیگر خوش کرد و کاهش حمایتهای روسیه بهخاطر درگیریاش در جنگ اوکراین از وی نیز موجب شد تا احساس کند نمیتواند این بار را بر دوش بکشد.
حجتالاسلام جلالی گفت: علت سرعت فروپاشی حاکمیت سوریه وجود اختلافات عمیق مذهبی و قومیتی و سیاسی، عدم انسجام داخلی بهخاطر جنگ هشتساله داخلی و خارجی، عدم برخورداری از منابع اقتصادی و اقتصاد قوی، تحریم حدود ۲۰ ساله، عدم اصلاحات عمیق ساختاری در حزب و خیانت برخی لایههای بالای ارتش دولت بوده که باید در جای خود بدان پرداخته شود.
وی با بیان اینکه مقاومت امری تاریخی و گفتمانی بوده که ریشه فرهنگی و تمدنی و تاریخی دارد و دو جنبه ضد صهیونیستی بودن و ضدآمریکایی بودن در آن پررنگ است، تصریح کرد: این گفتمان با وقوع انقلاب اسلامی تولد تازهای یافت و صورتبندی آن عملاً تغییر یافت.
امامجمعه چهاربرج تأکید کرد: مزیت نسبی مقاومت این است که از دل آتش حوادث و طوفان وقایع سر برآورده و بالنده شده و بدون تردید با وقایع شهادت رهبران و فرماندهان حزبالله در لبنان و شرایط جدید سوریه، جبهه مقاومت به بهسازی و بازسازی درونی خود خواهد پرداخت و جهان شاهد تولد چهره دیگری از مقاومت خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه جبهه مقاومت باید هوشیاری خود را حفظ کند، تصریح کرد: دشمن صهیونیستی درصدد است بحران را از داخل سرزمینهای اشغالی به کشورهای پیرامون خود خصوصاً اضلاع مقاومت سوق دهد و طبیعی است برای ضلع یمن و ضلع عراق و قاعدتاً ایران برنامه و طراحیهای شیطانی در سر دارد که باید با تجربههای به دست آمده در برابر آن ایستاد و مقابله کرد.
حجتالاسلام جلالی گفت: نظرات و مواضعی چون هدررفتن خون شهیدان، اتلاف نیرو و پول و امکانات و اظهار تأسفهای احساسی، ناشی از عدم درک عمیق مفاهیم اسلامی و عظمت کار شهیدان و ایثارگران و عدم شناخت از نقش انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است و در تبیین آن باید به تولید محتواهای عمیق و راهگشای معرفتی و بصیرتی پرداخت.
وی عنوان کرد: علیرغم نقدهایی که به دولت چهاردهم در حوزههای مختلف وارد است؛ اما باید گفت در عرصه حمایت از مقاومت بهویژه در این مقطع، کمال همراهی را در میدان دیپلماسی داشته است، بنابراین اتهامزنی به دولت، خلاف انصاف انقلابی بوده و ادعای اینکه اگر سردار شهید سلیمانی در قید حیات ظاهری بود این وقایع رخ نمیداد نیز خلاف واقع است.
انتهای خبر. /